
Supë me lulelakër

Përbërësit:
1 lulelakër mesatare
1 qepë e bardhë
1 patate e madhe
1 lugë gjelle gjalpë ose vaj ulliri
800 ml lëng perimesh ose ujë
200 ml qumësht ose pana
Kripë dhe piper sipas shijes
Arrë moskat (opsionale)
Djathë i grirë për sipër
Përgatitja:
Në një tenxhere kaurdisim qepën në gjalpë derisa të zbutet dhe të bëhet transparente. Shtojmë pataten dhe lulelakrën, i përziejmë për disa minuta. Shtojmë lëngun e perimeve (ose ujin), kripën dhe piperin, dhe e lëmë supën të ziejë për 20-25 minuta, derisa perimet të jenë zbutur mirë. Me blender dore (ose në blender të zakonshëm) e kthejmë supën kremoze. Shtojmë qumështin ose panën dhe arrën moskat, e përziejmë dhe e lëmë të marrë edhe një valë të lehtë për 2-3 minuta. E shërbejmë supën të ngrohtë me pak djathë të grirë sipër ose me bukë të thekur.

E djathta mes pasqyrës së Berishës dhe Bashës!
ide

Nuk mund të serviret më si premtim, ajo ç’ka përbën detyrim

Ne dhe Sali Kulla

top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128