
Tavë dheu tradicionale me mëlçi

Përbërësit:
300 gr mëlçi
300 ml lëng mishi
3 lgj gjizë
1 lgj miell misri
1 kokërr qepë
4-5 thelpinj hudhër
2-3 lgj vaj ulliri
1 lgj salcë domate
1 lgj gjalpë
1 tufë majdanoz
1 lgj piper i kuq djegës
Kripë, piper i zi
Përgatitja:
Kaurdisim mëlçitë për pak minuta, i largojmë nga tigani dhe në po atë yndyrë kaurdisim një qepë të grirë imët me pak kripë dhe piper. Sapo qepa të zbutet shtojmë lëngun e mishit dhe salcën e domates. E lemë në temperaturë të ulët për rreth 20 minuta. Ndërkohë tresim gjalpin dhe kaurdisim miellin e misrit derisa të marrë ngjyrë. Shtojmë gjizën, piperin e kuq, piperin djegës dhe thelpinjtë e hudhrës. Vazhdojmë kaurdisjen duke e trazuar derisa masa të bëhet e njëtrajtshme dhe më pas e shtojmë tek qepa së bashku me mëlçitë. E spërkasim gatimin me majdanoz të grirë dhe e lemë të marrë valë. Në momentin që yndyra del lart e kalojmë fërgesën në një tavë balte të nxehtë dhe e vendosim në furrë për rreth 20 minuta.

Shqipëria voton nën hijen e Trumpit
ide

Napoleoni u tregua revolucionar pa dashjen e tij


E djathta qytetare që ofron Lulzim Basha
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128