
Domatopita, receta greke e kekut të kripur me domate

15 Gusht 2025, 10:23 / RECETA ALFA
Përbërësit:
1 domate e grirë imët
1 spec i kuq
150 gr djathë i bardhë
250 gr kos i trashë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 vezë
150 gr miell
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1/2 lugë çaji rigon
Kripë, piper
Vaj ulliri dhe susam për sipër
Përgatitja:
Rrahim mirë kosin me vezët. Shtojmë vajin e ullirit, rigonin, kripën, piperin, domaten e grirë dhe specin e kuq. E përziejmë mirë dhe shtojmë djathin feta, miellin dhe pluhurin për pjekje. Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri. Hedhim brumin në tavë dhe e rrafshojmë. Sipër shtojmë pak vaj ulliri dhe susam. E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 20–25 minuta, derisa të marrë ngjyrë të bukur.
Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

Samiti për Ukrainën që injoroi pyetjet e vështira
Nga Owen Matthews, SPECTATOR
ide

Zoti Basha, Demokratët, Kombi dhe ‘Partia Demokratike e Shqipërisë’!
Nga Armend Gjana


Zjarrvënësi i Demokracisë, tradhtia që dogji të djathtën
Nga Naim Meta
top
receta Alfa
TRENDING 
shërbime
- POLICIA129
- POLICIA RRUGORE126
- URGJENCA112
- ZJARRFIKESJA128