Domatopita, receta greke e kekut të kripur me domate

15 Gusht 2025, 10:23 / RECETA ALFA ALFA PRESS

Domatopita, receta greke e kekut të kripur me domate

Përbërësit:

1 domate e grirë imët
1 spec i kuq
150 gr djathë i bardhë
250 gr kos i trashë
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 vezë
150 gr miell
1 lugë çaji pluhur pjekjeje
1/2 lugë çaji rigon
Kripë, piper
Vaj ulliri dhe susam për sipër

Përgatitja:

Rrahim mirë kosin me vezët. Shtojmë vajin e ullirit, rigonin, kripën, piperin, domaten e grirë dhe specin e kuq. E përziejmë mirë dhe shtojmë djathin feta, miellin dhe pluhurin për pjekje. Lyejmë një tavë me pak vaj ulliri. Hedhim brumin në tavë dhe e rrafshojmë. Sipër shtojmë pak vaj ulliri dhe susam. E pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për 20–25 minuta, derisa të marrë ngjyrë të bukur.

Receta nga Zonja Albana, emisioni "Rreze Dielli"

Po ndodh...